Olet täällä

Mäntyharjun apteekki

Moderni, toimiva ja luonnonläheinen. Esa Lahdenpään uusi apteekki Mäntyharjussa on kaikkea tätä.

Kun Mäntyharjusta apteekille löytyi uudet tilat osuuskaupan yhteydestä, apteekkari Esa Lahdenpää pääsi tekemään kokonaan uuden apteekin. Tavoitteena oli esteetön apteekki, jossa olisi kiva asioida ja työskennellä.

– Esimerkiksi reseptipisteissä on nyt hyvä intimiteettisuoja. Seinäkkeiden materiaali imee äänet niin hyvin, että hyvä kun omia ajatuksiaan kuulee, Lahdenpää heittää.

Lahdenpää halusi uuteen apteekkiin myös robotin, mikä ei ole yleistä kyseisen kokoluokan apteekeissa.

– Hain sillä tehoja ja sujuvuutta varastonhallintaan. Jo muutamassa viikossa on huomannut, miten se rauhoittaa palvelutilannetta reseptitoimituksessa. Haluan olla etukenossa menossa moderniin suuntaan.

Apteekin visuaaliseen ilmeeseen tuli vaikutteita Lahdenpään luontoharrastuksesta ja estetiikan kaipuusta. Lopputulos on apteekkarin toiveiden mukainen.

 

Apteekkari Esa Lahdenpää
Mäntyharjun apteekki
Täytyy sanoa, että remontin aikaikkuna oli melko ahdas, mutta VMP-interiorin maine on sellainen, että aikataulussa pysytään ja homma toimii. Niin se meni tälläkin kerralla.
Designer Jukka Nummi
VMP-interior
Apteekin suunnitelma tehtiin kokonaan virtuaalisesti kolmiulotteisena eli 3D-tekniikalla. Loistavaa tässä apteekissa on palvelupolku, joka on niin pitkä kuin vain mahdollista. Visuaalista ilmettä hallitsevat luonnonläheiset elementit ja harmoniset värit, puuosissa on struktuuripinta. Hauskana yksityiskohtana ovat valomainokset kassalla ja reseptitoimituksessa – niillä korostettiin tilan nopeaa hahmottamista heti sisäänkäynniltä.
VMP-interior Veli-Matti Paulasaari
Veli-Matti Paulasaari
vmp@vmp-interior.fi
0500 721 723