Olet täällä

Vaajakosken apteekki

VAAJAKOSKELLA ASIOINTI ON ELÄMYS

Apteekkari Leena Karikoski saa vihdoin tehdä unelmatyötään sellaisessa apteekissa, josta on aina haaveillut. Uudet tilat sijaitseat kauppakeskuksessa suuren S-Marketin yhteydessä erinomaisella paikalla. Vaajakosken apteekki on valoisa, värikäs, viihtyisä ja tuoreella tavalla vihreä.

Karikoski toivoi uudelta apteekilta valoisuutta, värejä sekä jotain vanhaa ja paljon uutta. Hän kertoi VMP-Interiorille toiveensa viininpunaisesta, keltaisesta ja sininsestä. Siitä VMP:n tiimi kehitti idean hyllyjen värikoodaukseen. Viininpunaisessa tuoteryhmässä on kipuun, glunssaan ja vatsaan liittyvät tuotteet, keltainen merkkaa itsehoitotuotteita, vitamiineja sekä ihonhoitoa ja sininen taas arjen apuvälineitä sekä haavojen, silmien ja suun hoitoon liittyviä tuotteita.

Asiakkaat ovat kommentoineet uuden apteekin olevan aivan erilainen kuin missä he tavallisesti käyvät. Tilassa on pieniä ykistyiskohtia, jotka ovat monen mielestä kirsikka kakussa. Esimerkiksi näyttävä viherseinä ja vanhoista apteekkipulloista tehdyt lamput ovat saaneet ansaittua ihailua.

Apteekkari Leena Karikoski
Vaajakosken apteekki
Halusin apteekin, jossa asiakas viihtyy ilman ostopakkoa ja ajattelee, että tulee toisenkin kerran. En halunnut mitään burananostopaikkaa, vaan ajattelen apteekkiani neuvontaa antavana liikkeenä, jossa asiakas saa vähän enemmän kuin on odottanut. Täällä on myös ajateltu, mitä asiakkaat tulevaisuudessa haluavat ja millainen asiointikokemus voi olla. Hallimaiseen isoon tilaan on saatu rakenteilla lämpöä ja esteettisyyttä, joka tekee tästä erityisen viihtyisän. Joku sanoi hyvin, että apteekki on hieno, mutta ei prameileva. Tänne voi tulla vaikka kumpparit jalassa.
Annukka Keränen
Designer
Lähtökohta oli jo piristävän poikkeuksellinen, koska apteekkarin toiveena oli luoda asiakkaalle elämyksellinen apteekissa käynti. Elämyksellisyys ei tarkoittanut ainoastaan värikoodauksen käyttöä tilassa, vaan myös muita elementtejä, joilla asiakas saadaan viihtymään tilassa kauemmin ja tulemaan uudestaan. Ideoimme yhdessä suunnittelijoidemme sekä apteekkarin kanssa erittäin villejäkin ehdotuksia, joista parhaimmat valittiin ja toteutettiin tilaan. Näistä esimerkkejä ovat viherseinä, "smoothiebaari" ja apteekkipulloista tehdyt valaisimet.
VMP-interior Veli-Matti Paulasaari
Veli-Matti Paulasaari
vmp@vmp-interior.fi
0500 721 723