8.4.2016

Mikkelin Uusi apteekki

Ajatonta harmoniaa

Mikkelin ydinkeskustassa, kauppakeskus Akselissa sijaitsevan apteekin 1900-luvun alun miljöö sai modernin silauksen uuden apteekkarin toteuttamassa remontissa. Apteekin neliömäärä pysyi ennallaan, mutta pohjaratkaisun toimivuutta mietittiin perinpohjin. Pinnat maalattiin, valaistus päivitettiin ja kalusteet uusittiin.

Esteettisyys on apteekkarille tärkeää. Oikeat sisustusmateriaalit löytyivät yhdessä VMP-interiorin suunnittelijan sekä sisustussuunnittelija Iisa Strandin kanssa. Sisustuksen helmi ja keskipiste on vuonna 1907 tehty, jugend-tyylinen kaapisto, joka haluttiin säilyttää kaiken uudistamisen keskellä. Valkoiset orkideat kauniissa ruukuissa kruunaavat sisustuksen.

Ennen kassa oli aivan ovensuussa ja särkylääkehylly oli sen vieressä. Nyt toiminnallinen kierto on hyvä ja asiakaspolku kulkee luontevasti, kun särkylääkkeet sijoitettiin tilan toiseen päähän. Tila on herännyt uuteen eloon ja sitä on helppo valvoa. Asiakkaat ovat kommentoineet, että kyllä teidän apteekki on nyt niin kaunis. Kun hyvin suunnittelee hyvien suunnittelijoiden kanssa ja ottaa henkilökunnan toiveet huomioon varhaisessa vaiheessa, tulee paras mahdollinen lopputulos.

Apteekkari Anna-Riitta Reinikainen, Mikkelin Uusi apteekki
Ota yhteyttä >