2.1.2018

Helsingin Easton Apteekki

Uuden ajan ekoapteekki

Juuri avatussa apteekki Eastonissa asiat on ajateltu uudella tavalla palvelusta ja tilasta työvaatteisiin asti. Ideana on olla helposti lähestyttävästi ja laaja-alaisesti mukana asiakkaiden elämässä – niin sairaudessa kuin terveydessäkin.

Apteekki sijaitsee kauppakeskus Easton Helsingissä, joka avattiin lokakuussa Itäkeskukseen. Vielä muutama viikko ennen avajaisia kauppakeskus oli keskeneräinen ja autio. Silti tulevan apteekin tila näytti jo silloin kutsuvalta: siellä oli paljon valoa ja koko seinän laajuudelta ikkunaa kauppakeskukseen päin. Loput toi yrittäjäpariskunta Seija ja JP Mannermaa uuden apteekkikonseptin muodossa.

Apteekki pyrkii erottumaan paitsi perinteisestä poikkeavalla tilalla, myös palvelulla.

– Uskomme vahvasti ihmisten kokonaisvaltaiseen huomioonottamiseen. Pyrimme siihen, että tuli asiakas miten sairaana tai toivottomana tahansa, hän saa asiakaspalvelukohtaamisesta hyvää mieltä ja iloa. Olemme onnistuneet siinä hyvin, ja saamme siitä paljon positiivista palautetta.

Mannermaat sanovat, että apteekin työntekijät ovat kuin personal shoppereita, jotka auttavat asiakasta alusta loppuun.

– Olemme miettineet palvelupolkuasioita paljon. Palveluvalinta on kuin pelikenttä, ja on tärkeää missä ja miten asiakas kohdataan. Lisäksi pyrimme jatkuvasti selvittämään, mitä asiakkaamme haluavat. Kalusteet on suunniteltu modulaarisesti niin, että muutoksia on helppo tehdä tarpeen mukaan.

Eastoniin on tulossa ensimmäisenä apteekkina Suomessa itsepalvelukassa niille, jotka haluavat hoitaa maksamisen itsenäisesti.

– Tarkoituksena on joustaa ja tehdä asiakkaan elämä helpoksi kuitenkin lääkkeistä säädettyjä lakeja noudattaen. Valvonta on rakennettu sisään järjestelmään.

Suunnittelija tuli tiimiimme ja pisti itsensä likoon aivan uskomattomalla tavalla. Hän oli luonteeltaan juuri meille sopiva – aina ystävällinen ja iloinen, ja hänellä on rajaton osaaminen. Meillä oli apteekista niin vahva visio, ettei tämä olisi onnistunut minkään muunlaisen yrityksen ja ihmisen kanssa.

Seija ja JP Mannermaa, Apteekki Easton

VMP-interiorin asiantuntemus näkyy kohteessa

  • Toimiva kokonaisuus koostettiin sujuvassa yhteistyössä asiakkaan vision pohjalta.
  • Modulaarinen kalustesuunnittelu mahdollistaa muutosten tekemisen helposti tarpeen mukaan.
Ota yhteyttä >