12.11.2019

Lohjan Lohi Apteekki

Neljä vuotta voi muuttaa kaiken

Aika aikaansa kutakin, todettiin Lohjan 2. apteekissa vuonna 2015. Alkoi pitkä muuttoprojekti, jonka aikana apteekki muutti niin sijaintinsa kuin nimensä. Hankkeen pääsuunnittelijana toiminut Veli-Matti Paulasaari avaa neljä vuotta kestäneen hankkeen kolme keskeisintä asiaa.

1. Sijainti

”Lohjaan rakennettiin uutta kauppakeskusta, johon silloisen Tähtiapteekin piti muuttaa. Muutto oli sille elinehto: apteekki oli tippunut asiakasvirran ulkopuolelle, jonka lisäksi sen tilat olivat vanhat ja epäkäytännölliset. Aina ennen muuttoa on hyvä tunnistaa uuteen sijaintiin ja tilaan liittyvät riskit. Siksi VMP-interiorilla tehtiin useita laskennallisia analyyseja, joissa selvitettiin, miten muutto vaikuttaisi apteekin liikevaihtoon. 

Projekti  viivästyi, koska kauppakeskuksen rakentajan suunnitelmat karahtivat karille. Puikkoihin hyppäsi S-ryhmä, jonka myötä projektin kaikki osapuolet vaihtuivat.”

2. Vuokrasopimus

”VMP-interiorilla oli keskeinen rooli vuokra- ja kustannusneuvotteluissa. Kauppakeskuksen puolesta kiinteistövuokrauksesta vastasi Nortecon. Koska vastapuolen neuvottelijana oli alan asiantuntija, meiltä vaadittiin keskimääräistä enemmän teknistä osaamista sekä sopimusehtojen ja pykälien tietämistä.

Sopimusta koskevissa neuvotteluissa epätyypillistä oli muun muassa se, miten laajoja vuokrasopimusehtoja kävimme läpi. Apteekkarin ei tarvinnut tästä huolehtia, sillä hoidimme kaikki sopimustekniset asiat hänen puolestaan.”

3. Kiinteistö ja tila

”Yleensä kauppakeskuksen neliöt ja tilat jaetaan sen mukaan, millainen toimija sinne on tulossa. Esimerkiksi ison marketin läheisyyteen sijoitetaan usein 20 etumyymälää. Tämä kiinteistö on pohjaltaan kuitenkin erilainen. Neuvottelimme apteekille sisäänkäynnin vierestä hyvän liiketilan, johon asiakkaan on helppo poiketa. Ison ja toimivan tilan ansiosta apteekki pääsi kunnolla mukaan kasvupolulle!

Kiinteistö on myös siitä erikoinen, ettei sinne ole suunniteltu montaa suoraa kulmaa. Saimme kuitenkin hyvin hyödynnettyä liikehuoneiston erikoista muotoa. Jumppasimme etenkin palvelupolkua. Nyt asiakas löytää etsimänsä ja näkee samalla muita vapaakaupan tuotteita.”

Palveluvalikoimamme on laajempi. Vanhassa paikassa emme saaneet reseptitiskien yhteyteen kaikkia lääkkeitä, joita olisimme halunneet. Nyt asia on korjattu. Näistä tiloista tykkäävät niin asiakkaat kuin omat työntekijämme!

Kristine Salminen, Apteekkari

VMP-interiorin asiantuntemus näkyy kohteessa

  • Meillä oli keskeinen rooli vuokra- ja kustannusneuvotteluissa.
  • Teimme analyyseja, joissa selvitettiin muuton vaikutus liikevaihtoon.
  • Suunnittelimme ja toteutimme toimivan palvelupolun.
Ota yhteyttä >