8.11.2022

Lohjan Onni apteekki

Ei se ihan tavallisin tarina: robotti rekassa & apteekkari Jäämerellä

On muuttoja, ja sitten on muuttoja, joihin sisältyy robotin purkua ja seuraavana aamuna kasausta. On remontteja, ja sitten on haastavan aikataulun remontteja, jotta itsehoitopuolen asiakaspolku sytyttäisi shoppailumoodin heti ovella. Sitten on vielä apteekkari Pia Moksi. Valovoimainen visionääri ja tekijänainen, joka oikealla hetkellä osasi päräyttää prätkällään Jäämerelle. 

“Teemme pientä remonttia” -kyltti komeili viime kesänä Lohjan Onni apteekin ikkunassa. Asiakkaita palveltiin, kuten aina ennenkin, vaikka taustalla apteekkarin omin sanoin pyörikin melkoinen show.

– Siirryin Turun Humaliston Apteekista tänne Lohjalle lääkerobotin kanssa, sillä tiesin, että tulevien muutostöiden myötä se ei Turkuun enää sopisi. Lopputulemana robotti matkasi rekan kyydissä pitkin ykköstietä, ja se mahdutettiin Lohjalla vanhan reseptilaatikoston paikalle, joka taas vastalahjana kierrätettiin paluukyydissä Turkuun, Moksi kertoo. 

Lääkerobotin istuttaminen vaati suuria rakenteellisia muutoksia pienessä tilassa. Urakka hoidettiin VMP-interiorin toimesta pitkälti ilta- ja viikonlopputöinä, jotta Onni apteekin arki ja asiakastyöt saatiin jatkumaan ilman suuria häiriöitä.

Näkemys, kokemus ja kontaktit

Suunnitelma A:n mukaan robotin ja suuremman remontin piti rantautua Lohjan Onniin vasta myöhemmin, mutta muutosten pyörteissä Moksi päätti laittaa paikat kuntoon heti. Paljon kaivattua lisätilaakin saatiin neuvoteltua päivittäistavarakaupan puolelta Veli-Matti Paulasaaren verkostoja hydyntäen.

– Kontaktien lisäksi arvostan VMP-interiorin ylivoimaista kokonaisosaamista, näkemystä sekä ammattimaista otetta, joka kumpuaa pitkästä kokemuksesta. He olivat myös toteuttaneet Onni apteekin edellisen remontin, joten avaimet käteen -sapluuna tilojen ja toiveiden osalta oli selkeä, Moksi kehuu. 

Hyvinvoinnin näyteikkuna

Robotin siirron lisäksi apteekkari ideoi ja innovoi Lohjalle kaupallisen sekä tuottavan asiakaskokemuksen. Erityisesti itsehoitopuolen herättelevään asiakaspolkuun satsattiin, jonka ansiosta kosmetiikkaosasto sai uudet kassatilat.

– Ostofiilis syttyy, kun henkilökunnan ammattitaito ja hyvä palvelu yhdistetään houkuttelevaan esillepanoon sekä valoisaan tunnelmaan. VMP-interiorin suunnittelija Marja Keskinen oli minulle loistava apu. Vaikka tila on kompakti, hän sai jo ensimmäisiin luonnoksiin mukaan toivomaani helppoa ja nopeaa asiakaskokemusta, Moksi kiittelee ja jatkaa itsehoidon olevan hänelle mieluinen osaamisalue. 

–  Enkä tarkoita pitsisomisteilla briljeeraamista, vaan Käypä hoito -suositusten hyödyntämistä ja koko itsehoidon konseptointia positiivisella otteella. Koen sen vain vahvistavan apteekin ydintoimintaa.

Ammattilaiset ja apujoukot asialla 

Hyrsylän Mutkan lähellä on maatilakeskus, jota Moksi ja hänen miehensä ovat asuttaneet ja laittaneet kuntoon kahdeksan vuoden ajan. Moksi on aikoinaan toiminut apteekkarina myös Helsingissä, joten työpaikan muutto Turun kautta Lohjalle oli mieluisa etappi.

– VMP-interiorin rinnalla mieheni Jari on ollut urakassa sekä työparini että oikea käteni. Hän on myös meistä se rauhallinen osapuoli, joka jalkauttaa näkemykseni käytäntöön. Itse katsoin remonttia heinäkuussa yhden päivän ja totesin, että parempi, jos jätän työnjohdon ammattilaisille, Moksi naurahtaa.

Koko tarinan jännittävin käänne ei ollut robotin siirto yhdessä yössä, vaan tämä: apteekkari pakkasi Harrikkansa satulalaukut ja ajoi 4000 kilometriä pitkin jäämeren rantoja hyödyntäen rempparintamalle vain etäyhteyksiä.

– Ja, miten kävi? Olen lopputulokseen erittäin tyytyväinen. Haluan lausua erityiskiitoksen myös Onni apteekin loistavalle ja joustavalle henkilökunnalle, Moksi päättää. 

Pialla ja Jarilla oli selkeät toiveet sekä ymmärrys ”raameista”, joten suunnitelmat oli helppo paketoida. Kun asiat suunnitellaan ja toteutetaan tärkeysjärjestyksessä, niin valmista tulee, vaikka vauhtia aikataulujen osalta riittäisikin!

Marja Keskinen, Suunnittelija
Ota yhteyttä