26.6.2020

Harjavallan apteekki

Ihan helmi apteekki!

Kun apteekkari Minna Lang huomasi, että Harjavallan apteekissa pidettäisiin pian kolmet eläkekahvit, oli pohdittava uusia ratkaisuja kasvavan työkuorman hoitamiseksi.

– Päädyimme hankkimaan varastorobotin, koska emme saaneet rekrytoitua eläköityvien farmaseuttien tilalle uusia tekijöitä. Ajatuksena oli, että robotti voisi sujuvoittaa tavaralogistiikkaa ja asiakaspalvelua, Lang taustoittaa.

Koska liikehuoneistoissa on harvemmin hukkatilaa, robotin vaatimia lisäneliöitä on haalittava remontoimalla. Samalla remontti-innolla laittaa kuntoon pintoja ja kalusteita.

VMP-interior oli projektissa mukana alusta asti. Olimme apteekkarin oikeana kätenä jo pankkineuvotteluista alkaen. Sovimme kiinteistön omistajan ja pankin kanssa projektin yksityiskohdista, kuten kilpailutuksesta. Lisäksi autoimme apteekkaria ja kiinteistön omistajaa sopimaan kustannusten jakamisesta. 

Neuvottelutuen, konsultoinnin, projektinjohdon, tilasuunnittelun ja aikataulutuksen lisäksi apteekkari sai kauttamme oikeat henkilöt urakan tekijöiksi.

– Ihan kuka vain ei voi remontoida apteekkia. VMP-interior hoiti paikalle hyvät ja luotettavat asentajat ja sähkömiehet. On etu, ettei itse tarvitse arvuutella hoituvatko hommat, Lang kiittelee.

Muutos on aina uuden alku

Harjavallassa päästiin remontin myötä miettimään uusiksi apteekin toimintoja ja asiakkaiden kulkua liiketilassa.

Ensimmäisenä suuren muutoksen koki takatila. Reseptitoimitustiskin takana ollut varasto korvattiin robotilla ja piilossa ollut farmaseuttien työskentelytila siirrettiin asiakastilaan suoratoimitustiskien taakse. Vetämällä vielä suoratoimitustiskejä taaksepäin, kasvatettiin asiakastilan kokoa huikeat 30 prosenttia.

Lisätilan turvin hyllytysjärjestys voitiin suunnitella uusiksi ja leventää hyllyjen välisiä käytäviä. Koska apteekkarin toiveena oli kierrättää vanhoja kalusteita, toimitimme tilaan monikäyttöiset lisähyllyt, jotka sopivat passelisti vanhojen kalusteiden kavereiksi.

Ihan kuka vain ei voi remontoida apteekkia.

Minna Lang, Apteekkari
Ota yhteyttä