2.3.2021

Naantalin Katavakodin lääkehuoltotilat

Hyppäys uuteen aikaan

Lääkehuone ja lääkkeenjakovaunut hohtavat naantalilaisessa Katavakodissa nyt uutuuttaan. Tilaan tehtiin hieman muutoksia ja nyt entisestä kansliahuoneesta on tullut kaikenkattava lääkehuone. Huoneen toteutuksessa on otettu huomioon lääkitysturvallisuus, käytettävyys, työergonomia sekä kestävyys ja kalusteiden pitkä elinkaari.

Kalustus on kauttaaltaan suunniteltu ammattikäyttöön. Kaikkiin lääkekaappeihin valittiin piilo-ovet. Avautuessaan ovet työntyvät kaapin rungon sisään, eivätkä näin aukiollessaan vie työskentelytilaa eivätkä estä kaapin edustalla liikkumista. Tilaa säästyy ja samalla säästyy myös henkilökunnalta turhia askeleita.

Korimoduulikaapit sekä vaunut toimivat yhteen, eli potilaskohtaiset korit voidaan lukitusta kaapista ottaa sellaisenaan lukittavaan vaunuun ja toisinpäin. Työvaihetta saadaan näin tehostettua ja myös turvallisuutta parannettua, kun vaunun pakkaaminen potilaskierrolle on näin helppoa ja sujuvaa. Lajittelutyötä on lisäksi kätevä tehdä kaapista ulosvedettävän työtason päällä. Korin tilan voi lokeroida välijakajilla, näin esim. dosetit, annosjakelupussit tai potilaskohtaiset tarvikkeet ovat aina järjestyksessä. Potilaskohtaisissa koreissa on myös nimikyltit varmistamassa sen, ettei sekaannuksia tapahdu. Korimoduulivaunut ovat rulo-ovella varustettuja ja niissä on koodilukitus.

Nerohealth-combikaappien metalliset ulosvedettävät hyllyt ovat käytössä käteviä ja käyttäjiltä heti asennuksessa tulikin ilahtuneita kommentteja kaappien päällä olevista valolipoista. Valolipat valaisevat juuri oikein, kun hyllyn vetää kaapista auki. Ylähyllyt on lisäksi sijoitettu etusyrjältään kaltevasti alaspäin, näin tuotteet valuvat eteen ja kirkkaan pleksireunan läpi on helppo nähdä mitä hyllyllä on. Siirreltävät välijakajat pitävät erikokoiset lääkepakkaukset ja tarvikkeet hyvin järjestyksessä. Täyttö aina taakse, niin pysyvät vielä pakkaukset näin ikäjärjestyksessäkin. Ulosvedettävyys mahdollistaa hyllyjen tiiviin asettelun kun käden ei tarvitse mahtua hyllyjen väliin ja koko tilankäyttö kaapin sisällä saadaan maksimoitua lääkesäilytyksen tarpeisiin. Alaosassa on lisäksi metallinen ulosvedettävä laatikko esim. nesteitä varten.

Lääkehuoneessa on kaksi kaappien sisään integroitua erillistä huumekaappia. Turvallisuus on viety näissä pitkälle. Sen lisäksi, että huumeet  on sijoitettu kahden lukon taakse, lukituksena tulee huumekaapeissa toimimaan sähköiset ILOQ-lukot, jotka saadaan kytkettyä kulunvalvontaan. Hyvin varusteltu uusi lääkejääkaappi on tietysti myös lukittava.

VMP-interiorin asiantuntemus näkyy kohteessa

  • Led-valolipat ovat erinomaiset. Nyt näkee tehdä töitä!
  • Uudet lääkevaunut ovat kevyet työntää, mutta silti vankkatekoiset.
  • Potilaskohtaisten korimoduulien nimikyltit ovat kätevä varustelisä.
  • Käyttökoulutuksen myötä asiakas osaa nyt tehdä esimerkiksi vaunujen digilukon koodauksen helposti itse.
  • Asentajat toimivat ripeästi ja aikataulussaan.
Ota yhteyttä