23.3.2017

Järvenpään sosiaali- ja terveyskeskus JUST

Lääkehuoltoa käyttäjien toiveiden mukaan

Kun Järvenpään uutta sosiaali- ja terveyskeskus JUSTia suunniteltiin, mukana oli suunnittelijan, rakentajan, urakoitsijan ja tilaajan lisäksi tasavertaisena kumppanina käyttäjä. Projektin aikana jokaisella henkilökuntaan kuuluvalla oli mahdollisuus kertoa mielipiteensä ja toiveensa tilojen suhteen.

Järvenpään JUST-projektissa henkilökunnan edustajat saivat suunnitella tarpeidensa ja toiveidensa pohjalta lääkehuoltotilat. Kilpailutuksen perusteella työhön ryhdyttiin VMP-interiorin kanssa.

Käyttäjät toivoivat ilmavia lääkehuoneita ja tehokkaasti käytettyjä neliöitä. Henkilökunnasta osa kuului lääkehuoneista vastaavaan lääketyöryhmään. Heidän tehtävänään oli viedä viestiä ja suunnitelmia eteenpäin omiin yksiköihinsä sekä tuoda sieltä palautetta ja toiveita takaisin työryhmään suunnitelmien tueksi. Näin lääkehuonetiloja käyttävällä henkilökunnalla oli mahdollisuus osallistua lääkehuoneiden suunnitteluun.

Projektin edetessä käyttäjät vieralivat VMP-interiorin showroomissa tutustumassa valikoimaan ja eri vaihtoehtoihin.

Koko projekti VMP-interiorin kanssa sujui loistavasti. Saimme aina vastauksia kysymyksiimme sekä näkemystä siitä, mikä toimii ja mikä ei. Suunnitelmat aina muuttuivat hieman matkan varrella, mutta se ei ollut ongelma missään vaiheessa. Suunnittelijat muuttivat piirustuksia ja ottivat toiveemme huomioon. Mielestäni on tärkeää, että myyjä uskaltaa myös kyseenalaistaa ideoitamme, jos ne eivät toimi, ja ehdottaa kalliimpiakin ratkaisuja, joilla voimme saada kustannushyötyä jatkossa, vaikka alkukustannus olisi suurempi.

Riina Turunen, Projektikoordinaattori
Ota yhteyttä