2.11.2021

Jokioisten apteekki

Lämminhenkinen tilaihme

Jokioisten asukkailla voisi sanoa olevan apteekkiasiat hyvin. S-Marketin uuteen kiinteistöön
avattiin tänä keväänä moderni ja tunnelmallinen, VMP-interiorin suunnittelema Jokioisten apteekki.
Sitä pitää apteekkari Susanna Mäki, jolla on sydän paikallaan.

– Nimenomaan Jokioisten apteekki oli se, jonka halusin. Asun itsekin paikkakunnalla ja pidän tärkeänä, että palveluita tarjotaan myös maaseudulla, Mäki kertoo.

S-Marketin rakennushankkeen käynnistyminen tuntui Mäestä tuhannen taalan paikalta, ja koronapandemia antoi vauhtia päätöksentekoon. Asioinnin turvallisuus oli yksinkertaisesti pakko järjestää toisin. Entinen, 1980-luvun tila ei muutenkaan vastannut fyysisesti enää nykyaikaisia tarpeita.

VMP-interiorista apteekkari Mäki oli kuullut paljon hyvää ja yhteistyöstä sovittiin avaimet käteen -periaatteella. Tiimin kanssa kemiat tuntuivat osuvan täydellisesti kohdalleen.

– Kaikki meni loistavasti, koronakaaoksen keskellä. Tarvittiin vain pari keskustelua, joista suunnittelija Marja Keskinen osasi poimia toiveemme. Rakentamispuolta ei tarvinnut murehtia, joskin muutamaan minulle tyypilliseen paniikkipuheluun Veli-Matti pääsi vastaamaan ja osoitti huoleni aina turhiksi, Mäki muistelee hyvillään.

Vähemmän neliöitä, enemmän tilaa

Uudesta tilasta ei uskoisi, että neliöitä on vähemmän kuin vanhassa. Suunnittelussa panostettiin tilankäytön sujuvuuteen: niin asiakkaat kuin henkilöstö voivat liikkua esteettä ja turvavälejä kunnioittaen.

– Tämä on todella loistavasti suunniteltu! Täällä on väljyyttä, vaikka mitään ei puutu. Työskentely ei tunnu ahtaalta, vaan tila helpottaa työtämme, Mäki iloitsee.

Muunneltavuutta edustavat apteekkiin asennetut Pala-moduulisarjan suoratoimitusseinäkkeet, jotka Mäki henkilökuntineen on jo kokenut toimiviksi. Sarjaan on myös helppo tilata myöhemmin lisää osia tarpeen mukaan.

Etäasiointiinkin kiinnitettiin huomiota: Jokioisiin hankittiin Remomedin Noutoapteekki, josta etukäteen tehdyt tilaukset voi hakea ilman kontaktia. Tulevaisuudessa asiakkaita voi palvella myös erillisen palveluluukun kautta. 

– Jokainen apteekki on paikkakuntansa asukkaiden näköinen. On hyvä, että tila joustaa nyt muuttuvien tarpeiden ja palveluiden mukaan, Mäki miettii.

Kodinomaista tunnelmaa

Vaikka apteekkien on kyettävä palvelemaan etänä, Mäki pitää ihmisten välisiä aitoja kohtaamisia hyvin merkityksellisenä. Siksi oli tärkeää, että apteekkiin olisi mukavaa tulla.

Apteekin väki toivoi, että vanhan apteekkitilan kodikkuus ja lämminhenkisyys siirtyisivät uuteen, moderniin tilaan. Toiveena oli myös yhteensopivuus maalaiskeskustan ja puurakennuksen kanssa sekä vanhan hyödyntäminen.

Tunnelmaa tilaan tuovat puunvärinen kalustus, vanhat apteekkipullot ja muut kauniit yksityiskohdat: VMP-interiorilta löytynyt tiilenpunainen lääkelaatikosto sekä ryijy, joka huudettiin Facebookin Perinneryijy-ryhmästä.

– Halusimme lämminhenkisen matalan kynnyksen apteekin, jossa on helppo asioida ja työskennellä. Ja sellaisen saimme. VMP-interior onnistui aivan täydellisesti!

Uutta tilaa ovat kiitelleet niin asiakkaat kuin henkilökunta. Mäestä tuntuu, että siirtyminen kaupan yhteyteen toi apteekille myös uuden asiakaskunnan.

– Olen ilokseni huomannut, että Jokioisilla on paljon lapsiperheitä, jotka nyt ovat löytäneet myös apteekkiimme.

Halusimme tunnelmaltaan kotoisan, uniikin apteekin, jossa on helppo asioida sekä työskennellä. Ja sellaisen saimme. VMP-interior onnistui aivan täydellisesti!

Susanna Mäki, apteekkari
Ota yhteyttä