6.11.2014

Kangasalan apteekki

Ammattilaisten taidonnäyte

Apteekkari Marja Ritala hyödynsi apteekkinsa remontissa tilasuunnittelun ammattilaisten lisäksi hyllytyssuunnittelijaa ja tuotevaraston optimoijaa. Lopputulos on kerrassaan mainio – ja se näkyy myös kassassa.

Tavoitteena oli tehdä apteekista vetovoimainen asiointipaikka ja asiakasmäärät kasvuun. Se onnistuisi reiluilla hyvillä tiloilla, itsehoitotuotteiden hyvällä esillepanolla ja kosmetiikkatuotteiden lisäämisellä. Myös terveydenhoidon palveluihin laajentaminen kiinnosti.

Kangasalan apteekki sai 100 neliötä lisää tilaa, kun viereinen kirjakauppa muutti pois. Neliöt käytettiin lähes kokonaan asiakaspuolelle. Nyt apteekissa houkutellaan reseptiasiakkaita houkutellaan heräteostoksiin matkalla reseptitoimitukseen. Vapaakaupan myynti onkin remontin jälkeen noussut kovasti.

Myös henkilökunta on tyytyväinen muutoksiin ja remontin mukanaan tuomiin, entistä virtaviivaisempiin prosesseihin. Uudistunut apteekki on tuntunut kuin uudelta työpaikalta.

Asiakasmäärät ovat hieman kasvaneet ja asiakastyytyväisyys on pysynyt huipputasolla. Myynti nousi jo sinä kuukautena, kun remonttia tehtiin. Paikallislehti kirjoitti silloin meistä jutun ja väkeä kävi sen jälkeen reilusti. Erinomainen kehitys on jatkunut sen jälkeenkin. Vapaakaupan tuotteiden myynti on noussut noin 20 prosenttia.

Apteekkari Marja Ritala, Kangasalan apteekki

VMP-interiorin asiantuntemus näkyy kohteessa

  • Avara pohjaratkaisu mahdollistaa myyntipinta-alan lisäämisen myös jälkikäteen.
  • Kutsuva, avara ja raikas lopputulos toteutettiin apteekkarin toiveita kuunnellen.
  • Entisen kirjakauppatilan liittäminen osaksi apteekkia toi runsaasti lisää hyllymetrejä.
Ota yhteyttä