7.10.2021

Kauniaisten apteekki

Kannattava muutos

Kauniaisten apteekki avasi toukokuussa ovet upouusiin tiloihin kauppakeskus Granissa. Apteekkari Tiina Heikkilällä on monta syytä iloita. Avajaispäivästä lähtien apteekissa on ollut vilkasta ja uutta ergonomista, viihtyisää tilaa ovat kiitelleet niin asiakkaat kuin henkilökunta.

Täydellinen aika uudelle

Kun apteekkari Tiina Heikkilä sai tilaisuuden palata Vaasasta apteekkariksi kotikaupunkiinsa Kauniaisiin, hän ei empinyt. Korona-aika oli saanut kaipaamaan lähemmäs perhettä ja ystäviä. Päätöstä vauhditti apteekille tarjottu uusi sijainti kauppakeskus Granissa.

Henkilökunnalle tilojen päivittäminen oli odotettu muutos, sillä vanha tila oli tehty yli kymmenen vuotta sitten eikä vastannut enää nykyaikaisia tarpeita. Vanhan tilan uudistaminen olisi kuitenkin vaatinut täysremonttia ja ajatus asiakkaiden palvelemisesta remontin keskellä tuntui hankalalta.

– Oli järkevämpää panostaa kokonaan uuteen tilaan, joka on tehty alusta alkaen täysin meidän tarpeisiimme, Heikkilä kertoo.

Harmonisella yhteistyöllä nykyaikaiseen lopputulokseen

VMP-interior oli vahvasti mukana koko projektissa tilasuunnittelusta toteutukseen. Kun uusi tila kehittyi ammattilaisten johdolla kohti avajaisia, apteekin henkilökunta saattoi keskittyä asiakkaiden palveluun vanhassa osoitteessa. Samalla Heikkilällä oli menossa oma muuttoprojekti Vaasasta takaisin Kauniaisiin.

– Oli valtava helpotus, että Veli-Matti osallistui työmaapalavereihin ja neuvotteli rakentajien sekä muiden osapuolten kanssa. Ei tarvinnut murehtia eikä huolehtia tuosta vaiheesta ollenkaan.

VMP-interiorilla oli valmis ajatus tiloista sen perusteella, mitä kauppakeskuksella oli tarjota. Uusia toimintoja ja sisustusta lähdettiin suunnittelemaan yhdessä henkilökunnan toiveita ja tarpeita kuunnellen.

– Suunnittelijan kanssa yhteistyömme sujui helposti. Yhteinen sävel löytyi todella nopeasti. Uudesta tilasta tehtiin valoisa ja raikas, rauhoittavan sininen. Asiakkaiden iloksi apteekissa on esillä myös kauniita  kukkia. 

Heikkilä kuvailee tilaa toiminnoiltaan nykyaikaiseksi. Rowa-varastorobotti tehostaa tilankäyttöä ja työskentelyä, myös henkilöstön työergonomia parani sähköpöytien ansiosta.

Asioinnin yksityisyyttä parannettiin akustiikkalevyjen avulla ja hyllyvälit suunniteltiin niin, että apteekissa mahtuu liikkumaan apuvälineidenkin kanssa. Turvallisen asioinnin tueksi tilaan asennettiin Antivir-ilmanpuhdistin
ja -valaisimet.

Myös selkeyteen ja löydettävyyteen panostettiin. Esimerkiksi apteekkikosmetiikka on nyt esillä tyylikkäästi valaistussa hyllyssä, ja tuotteiden otsikoinnista on huolehdittu hyvin. 

Uusia palveluita asiakkaiden iloksi

Kauniaisten apteekki lisäsi palveluvalikoimaansa myös lääkejätteiden palautuspisteen ja Remomedin Noutoautomaatin, joka helpottaa asiakkaiden menoja, kun ennakkoon tilatut tuotteet voi noutaa automaatista myös apteekin palveluaikojen ulkopuolella. Apteekille on tulossa myöhemmin myös oma verkkokauppa. Uusien tilojen toisesta kerroksesta löytyy hoitohuone, jonka varalle Heikkilällä on suuria suunnitelmia.

– Henkilökunnastamme löytyy jo kosmetologi ja terveydenhoitaja. Vielä tämän vuoden aikana on tarkoitus, että he voisivat pitää hoitohuoneessa vastaanottoa asiakkaillemme.

Sijainnilla on väliä

Heikkilä oli aiemmin urallaan nähnyt, miten paljon merkitystä apteekin sijainnilla on asioinnin kannalta. Hän uskoi, että sijainti kauppakeskuksessa muiden liikkeiden yhteydessä helpottaisi asiakkaiden elämää.

Arvio osui oikeaan. Niin vanhat kuin uudetkin asiakkaat löysivät uudistuneen apteekin kauppakeskuksesta nopeasti. Tiloissa onkin käynyt kuhina avajaisista alkaen.

– Monet ovat oivaltaneet, että tänne tuleminen on nyt niin helppoa, ettei haittaa vaikka jokin hankinta unohtuisi: voi tulla seuraavana päivänä uudestaan!

Muutos oli todella odotettu. Saimme hyvän työergonomian ja valoisat, ajanmukaiset tilat.

Tiina Heikkilä, apteekkari
Ota yhteyttä