2.9.2015

Helsingin Kontulankaaren Apteekki

Yksilöllisiä ideoita

Kontulankaaren Apteekista remontoitiin avara, valoisa ja raikas. Apteekkari Tuuli Koski kiittelee erityisesti koko projektin hallintaa ja suunnittelijoiden tarjoamia ideoita.

Kontulankaaren Apteekki ei ollut päivääkään kiinni remontin takia. Apteekkari Koski kiitteleekin hyvin organisoitua remonttia ja aikataulun pitämistä. Remontti saatiin hoidettua maaliskuun aikana ja huhtikuu olikin apteekissa avajaiskuukausi.

Uudistuksen jälkeen asiakkailta on päässyt spontaaneja ihailun huudahduksia, kun he ovat astuneet ensi kertaa sisään.
– Myös moni kollega kävi katsomassa tilaa remontin jälkeen, mikä oli mukavaa, Koski sanoo.

Koko projekti hallussa
Kontulankaaren apteekki sijaitsee ostoskeskuksessa, josta löytyy palveluita ja liikkeitä joka lähtöön.
– Kontula on oma kaupunkinsa Helsingissä. Tämä on ainutlaatuinen lähiö ja ympäristö, kuvailee Koski.

Pinta-alaa apteekista löytyy 400 neliötä kahteen kerrokseen jaettuna. Koski halusi uudesta apteekistaan valoisan, avaran ja värimaailmaltaan raikkaan ja modernin. Sellainen apteekista todella tulikin. Tilantuntua riittää ja niin myös hyllymetrejä – niitä saatiin uudistettuun myymälään lisää noin 60 metriä.
– Suosikkipaikkani apteekissa ovat toripöydät keskellä myymälätilaa. Pöytiin voi tehdä kauniita esillepanoja ja kohdevalaistus on erittäin onnistunut.

Yläkerran varastoon apteekkari halusi robotin ja VMP-Interior auttoi sen sijoittelun suunnittelussa.
– Proviisori ja VMP-Interiorin Veli-Matti toimivat kontaktina robottitoimittajaan päin, ja minun ei tarvinnut kuin nyökytellä päätä, että hyvältä näyttää. VMP-Interiorilla oli kokonaisuus hallinnassa remonttiprojektin johtamisesta. Helpotti paljon, kun minun ei tarvinnut puuttua joka asiaan, hän sanoo.

Akustiikkaseinäkkeet ja hyviä ideoita
Apteekin myymälätilaan jäivät vanhasta ainoastaan seinän vieressä olevat hyllyt, kaikki muu on uutta. Myymälässä koko hyllytys meni uusiksi ja valikoimaan tehtiin isojakin muutoksia. Lisäksi Avainapteekki-ketjun avainasiakkaiden tarjoustuotteet saivat oman hyllyn, joka erottuu väritykseltään muista kalusteista.
– Halusin pois sillisalaattimaisesta valikoimasta. Nyt valikoimassa on enemmän ajatusta ja tuotteet järjestelty asiakasta palvellen. Hyllyjen päällä olevat isot kyltit, jotka näkyvät ovelle asti, ohjaavat asiakkaita heti kohti oikeata osiota.

Reseptitoimitukseen valittiin akustiikkaa huomattavasti parantavat J-seinäkkeet, jotka antavat asiakkaille asiointirauhan. Kuudesta pisteestä kaksi on seisomakorkeudella.
– Seinäkkeet antavat yksityisyyttä ja lisäksi näyttävät tosi kivalta.

Sekä apteekkari että henkilökunta on tyytyväinen lopputulokseen. Koski kehuu VMP-Interiorin idearikkautta.
– Minulle tuli tunne, että heidän ideansa olivat minua varten kehitettyjä ja että toiveeni on todella otettu huomioon. He ehdottivat juuri minun apteekkiini sopivia ratkaisuja, mikä oli todella ilahduttavaa, Koski kehuu.

VMP-interiorin asiantuntemus näkyy kohteessa

  • Kalustemuutoksilla saimme tuotua apteekkiin 60 metriä lisää hyllytilaa, vaikka neliöitä ei asiakastilaan saatu juurikaan lisää.
  • Mustavalkoiset kuvat luovat tilaan historian havinaa ja ovat sisustuksessa piste i:n päällä.
  • Raikas ja moderni apteekki toteutettiin yhdistelemällä harmaan, valkoisen ja vihreän sävyjä.
Ota yhteyttä >