8.5.2023

Lapuan Lakeus Apteekki

Jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain tuunattua

Lapualla sijaitsevassa Lakeus Apteekissa tammikuussa 2022 aloittanut apteekkari Krista Veijonen kaipasi apteekin tiloihin uutta ilmettä ja väljyyttä. Kustannustehokas muodonmuutos toteutettiin kestävästi, ketterästi ja vain kolmessa päivässä.

Vielä alkusyksystä 2022 Lakeus Apteekkiin astuessa asiakasta tervehtivät tilojen keltaiset tehostevärit, jotka olivat olleet osa sisustusta jo vuodesta 2014. Tuolloin VMP-interior toteutti apteekin tilat yhdessä silloisen apteekkarin Leena Äystön kanssa.
– Keltainen väri oli mieleenpainuva, mutta tuntui itselleni vieraalta. Kaipasin tiloihin muutakin muutosta, joten lähdimme VMP-interiorin kanssa edistämään tilojen päivitystä, Veijonen kertoo.
Nyt keltainen väri on väistynyt, ja tilalla on vaaleaa puuta ja harmaan sävyjä. Värit vaihtuivat VMP-interiorin muunneltavien kalusteiden ansiosta helposti, sillä keltainen saatiin riisuttua vain kalusteiden irrotettavia osia vaihtamalla. Veijonen kehuu uutta harmonista kokonaisuutta, joka tuo myös värikkäästi pakatut myyntituotteet paremmin esiin.


Lisää valoa ja neliöitä pienellä vaivalla

Värien ohella myös tilojen rakenteita päivitettiin. Isolle ja kalliille remontille ei kuitenkaan ollut tarvetta, sillä jo muunneltavien hyllyjen muokkaamisella tiloista saatiin kaikki hyöty irti. Takatiloista saatiin nipistettyä vielä muutama neliö lisää. Apteekin tiloissa ei ole laajentamismahdollisuutta, joten koko pohja haluttiin optimaalisesti käyttöön. Uusia kalusteita hankittiin vain vähän.
– Olemme saaneet lisää hyllytilaa ja väljyyttä palvelutilaan. Myös luonnonvalo lisääntyi, ja jotkut asiakkaat ovat jopa kysyneet, että olemmeko muuttaneet valaistusta, vaikka kyse on vain hyllyrakenteiden muokkaamisesta, Veijonen hymyilee.

VMP-interiorin toimittamien kalusteiden ajattomuus ja muunneltavuus mahdollistaa myös sen, että nyt apteekin tiloissa on sulassa sovussa uusia ja hieman vanhempia kalusteita. Jätteen määrä oli uudistuksessa vähäinen.
– Tiloihin jätetyt vanhat kalusteet ovat laadukkaita ja edelleen hyvässä kunnossa, ja ne sopivat hyvin yhteen uusien kalusteiden kanssa.

Kustannustehokas muutos huomataan

Kolme päivää kestäneiden muutostöiden aikana apteekki oli avoinna tavalliseen tapaan. Työt aloitettiin lokakuisena maanantaiaamuna ja viimeiset tuotteet aseteltiin takaisin hyllyyn keskiviikkoiltana. Kaikkiaan Veijonen on iloinen apteekin muodonmuutoksesta, joka toteutui sujuvasti arjen ohella.
– Nyt tiloja katsoessa tuntuu, että täällä olisi tehty isompikin remontti. Toivoin, että uudistamiseen varattu budjetti riittää työhön, joka huomataan – ja niin tapahtui. Olen lopputulokseen ja yhteistyöhön erittäin tyytyväinen, ja asiakkailtakin on tullut hyvää palautetta!

Nyt tiloja katsoessa tuntuu, että täällä olisi tehty isompikin remontti. Toivoin, että uudistamiseen varattu budjetti riittää työhön, joka huomataan – ja niin tapahtui. Olen lopputulokseen ja yhteistyöhön erittäin tyytyväinen, ja asiakkailtakin on tullut hyvää palautetta!

Krista Veijonen, Apteekkari
Ota yhteyttä >