23.3.2017

Lohjan Niilonpirtti

"Nyt kaikelle on paikkansa"

Lohjan Niilonpirtti on 43-asukaspaikkainen tehostetun palveluasumisen yksikkö. Uusien tilojen myötä Niilonpirtti sai oman toimivan lääkehuoneen sekä kolme lääkevaunua, mikä on tehnyt arkityöstä helpompaa ja mielekkäämpää.

Aiemmissa tiloissa Niilonpirtin lääkekaapit sijaitsevat kansliassa, mikä teki työskentelystä välillä hankalaa. Nyt 6-neliöisessä lääkehuoneessa on kaikki tarvittava: Ergonomia on parantunut, kun lääkkeet ovat helposti saatavilla ja hyllyt laskeutuvat vinosti alas kohti käyttäjää. Lääkejääkaapin sisällön näkee nyt helposti lasioven läpi, ja lisäksi lääkkeet saa järjestettyä tilaviin laatikostoihin niin, että lääkkeet ovat helposti nähtävissä sekä riittävyys ja säilyvyys tarkistettavissa.

Niilonpirtissä otettiin käyttöön myös kolme lukittavaa lääkevaunua, jotka sujuvoittavat lääkejakelua.

Henkilökunta on sanonut, miten mukava nyt on työskennellä erillisessä lääkehuoneessa, kun saa rauhassa keskittyä lääkehuollon asioihin. Lääkehuone on helppo pitää siistinä ja hygieenisenä, sillä jokaiselle kipolle, ruiskulle ja neulalle on oma paikkansa. Usein lääkehuoneen tasot ovat täynnä tavaroita, mutta meillä taso on nyt helppo pitää puhtaana.

Hannele Patjas, Ylihoitaja
Ota yhteyttä >