31.5.2023

Maskun apteekki

Muuttovalmis apteekki avaimet käteen -palveluna

Kun Maskun apteekki avasi uusissa tiloissa, osa asiakkaista kertoi, että he eivät aikaisemmin edes tienneet, että Maskussa on apteekki. Etäisyyttä vanhoihin tiloihin oli kuitenkin vain parisataa metriä.

Maskun apteekki muutti elokuussa 2022 kivijalkamyymälästä K-Supermaketin yhteyteen valtatie 8:n tuntumassa. Täysin uuteen rakennukseen avautui eräänlainen minikauppakeskus, jossa sijaitsee kauppa, apteekki, Alko, kampaamo sekä posti- ja pakettipalvelut.

– Meillä oli tarve muuttaa. Vanhat tilat olivat vääränlaiset ja aivan liian pienet. Olimme saaneet vihiä, että K-kaupalle suunnitellaan uutta rakennusta. Ennen kuin ehdin tiedustella asiaa Keskosta, VMP-interior otti yhteyttä, että kiinnostaisiko siirto kaupan yhteyteen? Sitten tulivat koronavuodet. Seuraavassa puhelussa jo kysyttiinkin, että montako neliötä haluat, apteekkari Marja Häyhä naurahtaa.

VMP-interior oli kokonaisuudessa vetäjän roolissa alkaen liiketilojen hankinnasta vuokrasopimukseen. Projektinhallinnan lisäksi VMP-interior hoiti tilasuunnittelun ja toteutuksen, auttoi materiaali- ja kalustevalinnoissa sekä piti huolta, että Maskun Apteekki pääsee avaamaan ovensa uudessa paikassa yhtä aikaa K-Supermarketin kanssa.

– Pienessä apteekissa on kädet täynnä töitä koko ajan. Siksi oli hyvä, että vetovastuu oli jollain toisella. Me kommentoimme piirustuksia aika ajoin ja yhdessä mietimme toiminnallisia ratkaisuja ja värivalintoja. Kävimme myös joukolla tutustumassa kalusteisiin VMP-interiorin näyttelytiloissa Helsingissä.

Vanhasta mukaan vain hyvä henki

Lopulta muutto tapahtui yhdessä päivässä. VMP-interior oli koonnut uudessa osoitteessa kaiken valmiiksi. Maskun apteekki sai muutossa kolmanneksen lisää tilaa, jota on nyt 180 neliötä.

Valoa tulee runsaasti isoista ikkunoista. Kulmaikkunasta pilkistää esiin palanen taivasta, joka sointuu mainiosti apteekin ilmeeseen, jossa on sinistä ja vaaleaa puuta.

– Asiakkaat ovat kiitelleet entistä avarampia ja selkeitä tiloja. Sisään pääsee rollaattorillakin helposti. Sähkömopolla vieraillut asiakas iloitsi siitä, että voi nyt hoitaa itse apteekkiasiansa.

Sijainti, sijainti, sijainti

Oikea sijainti on tunnetusti kaupan tärkeimpiä kilpailutekijöitä. Päivittäistavarakauppa on osa lähes jokaisen arkea. Muuton jälkeen Maskun apteekki osuu luontevasti ihmisten ostopolulle, mikä on näkynyt niin asiakasmäärissä kuin myynnissä.

Osalle Maskun apteekki on ihan uusi tuttavuus. Moni asukas on tähän asti hoitanut apteekkiasiat työmatkojen ja päivittäistavaraostosten ohessa toisella paikkakunnalla. Ennen kaikkea Marja Häyhä on iloinen siitä, että myös seudun nuori väki ja nuoret lapsiperheet ovat löytäneet Maskun apteekin.

– Minä koen, että me olemme pystyneet säilyttämään vanhan maalaisapteekin hengen uusissa tiloissa, Marja Häyhä summaa. Oman kylän väkeä palvellaan kuudesta seitsemään ihmisen voimin ja työ tuntuu merkitykselliseltä joka päivä.

Maalaisapteekin tunnelma

Maskun apteekki oli VMP-interiorin suunnittelijalle Jetta Sihvoselle ideaalitapaus.

– Pääsin mukaan jo alkumetreillä. Näin pystyin suunnittelemaan tilat sekä toiminnallisena että visuaalisena kokonaisuutena alkaen ovien, ikkunoiden ja seinien paikoista.

– Näkyvyys isoista ikkunoista ulos sekä kauppakäytävälle mietittiin tarkoin. Kun ovesta tullaan sisään, näkymä on kutsuva ja koko apteekki avautuu asiakkaalle selkeänä.

Apteekkarilla oli toiveena, että vaikka uusi apteekki sijaitsee modernin Supermarketin tiloissa, säilytettäisiin kodikas maalaisapteekin tunnelma.

– Tein väripalettiehdotuksia, joista henkilökunta valitsi sinisen ja lämpöä tuovan tammen yhdistelmän. Tässä projektissa yhteistyö henkilökunnan kanssa oli avainasemassa ja se toimi hyvin, Jetta Sihvonen iloitsee.


Suunnitellaanko teillekin toimivat tilat?

Asiakkaat ovat kiitelleet entistä avarampia ja selkeitä tiloja. Sisään pääsee rollaattorillakin helposti. Sähkömopolla vieraillut asiakas iloitsi siitä, että voi nyt hoitaa itse apteekkiasiansa. Minä koen, että me olemme pystyneet säilyttämään vanhan maalaisapteekin hengen uusissa tiloissa.

Marja Häyhä, Apteekkari
Ota yhteyttä >