15.5.2023

Nurmeksen Porokylän apteekki

Porokylän apteekki sai lisätilaa – lisää toimivuutta ja nykyaikaisuutta

Kun Mari Suonio siirtyi noin vuosi sitten Nurmeksessa sijaitsevan Porokylän apteekin  apteekkariksi, hän toivoi ensimmäisenä apteekille lisää tilaa. Se järjestyikin, sillä liikekiinteistöstä vapautui tilaa, kun siinä pitkää toiminut vaateliike lopetti. Vaateliikkeen tilalle siirtyi käsityöliike ja käsityöliikkeen entinen tila saatiin seinäpuhkaisulla yhdistettyä apteekin tiloihin.

– Tavoitteena remontilla oli selkeys ja toimivuus. Tämä toteutui erittäin hyvin. Asiakastiloissa on nyt tilaa liikkua ja henkilöstölle saatiin paljon lisää omaa työskentelytilaa, Mari Suonio kertoo.

Sekä asiakkailta että apteekin henkilöstöltä on muutoksesta tullut myös paljon kiitosta.

– Uudistunutta apteekkia asiakkaat ovat kehuneet nykyaikaiseksi. Tärkeää on myös se, että henkilökunnan työolosuhteet paranivat paljon. Aikaisemmin esimerkiksi tarkkuutta vaativa annosjakelu oli hälyisellä paikalla käytävän varrella, nyt sille on oma rauhallinen tila ja paljon laskutilaa. Myös uudistuneet suoratoimituspisteet lisäsivät asiointirauhaa.

Remontin yhteydessä uudistettiin myös kiinteistön talotekniikkaa.

– Nyt meillä toimii esimerkiksi uusi ilmastointi. Myös sen vaikutus työolosuhteisiin on suuri. Minulle olikin tärkeää, että remontilla voidaan vaikuttaa henkilöstön jaksamiseen – siihen, että meidän on hyvä tehdä töitä täällä.

Sujuva remontti ja pikantteja yksityiskohtia

Melko suuri remontti sujui Mari Suonion mukaan sujuvasti. Rakennus-, sähkö- ja lvi-töihin saatiin paikalliset urakoitsijat. Apteekin suunnitteli ja kalusteet asensi VPM-interior.

– Kun remonttijuna saatiin liikkeelle, kaikki meni todella hyvin. Aikataulut pitivät eikä yllätyksiä tullut. Kiitos kuuluu myös apteekin henkilökunnalle, joka oli hienosti mukana kaikkiaan noin pari kuukautta kestäneessä remontissa. Osa pääsi jopa hyödyntämään omia remonttitaitojaan.

Nykyaikaiset hyllyt ja kalusteet ovat tuoneet apteekkiin toivottua toiminnallisuutta. Lisäksi apteekkia sisustetiin muun muassa vanhoilla apteekkipulloilla ja analyysivaa’alla.

Oman persoonallisen lisänsä Porokylän apteekkiin tuo myös huovasta valmistettu seinäkoriste, jossa huuhkaja istuu kelon oksalla.

– Tässä teimme vähän ite-taidetta. Kun akustiikkahuopaa jäi jäljelle, teimme siitä itse seinäkoristeen. Vapaa-ajalla viihdyn luonnossa. Siellä tarkkailen erityisesti linnustoa, joten koristeen aihe valikoitui oman harrastukseni mukaan, Mari Suonio kertoo.

Uudistunutta apteekkia asiakkaat ovat kehuneet nykyaikaiseksi. Tärkeää on myös se, että henkilökunnan työolosuhteet paranivat paljon. Tavoitteena remontilla oli selkeys ja toimivuus. Tämä toteutui erittäin hyvin. Asiakastiloissa on nyt tilaa liikkua ja henkilöstölle saatiin paljon lisää omaa työskentelytilaa

Mari Suonio, Apteekkari
Ota yhteyttä >