15.11.2021

Kuopion Puijonlaakson apteekki

Ensin oli pankki ja kirppis – nyt viihtyisä apteekki

Pitkä odotus uuden kiinteistön rakennusprojektin kanssa, vai muutto paikalliseen ostoskeskukseen päivittäistavarakauppojen yhteyteen? Kuopion Puijonlaakson apteekkari Leena Risto valitsi jälkimmäisen vaihtoehdon. Muutto nipisti neliöistä, mutta paransi sekä asiakaskokemusta että henkilökunnan viihtyvyyttä.

Puijonlaakson apteekissa on juhlan tuntua. Avajaisviikko on tulvillaan tarjouksia, kiinnostavia teemoja – ja ennen kaikkea positiivista palautetta asiakaskokemuksesta joka päivä.

– Vaikka sijaintimme ei muuttunut kuin 200 metriä, on ero asiakasvirrassa huomattava. Nyt saman katon alla pystyy hoitamaan kaikki päivittäisistä kauppatarpeista terveyteen. Huomioimme sijainnin myös apteekin monipuolisessa valikoimassa, ja meiltä löytyy mm. Suecosin laatulenkkareita, Leena Risto kertoo.

Jos aikaisempi apteekkitila oli pitkänomainen ja yleisilme tummanpuhuva, niin nyt näkyvissä ratkaisuissa loistavat valo, vaaleat pinnat ja avara toiminnallisuus.

– Neliöitä on käytössä vähemmän, mutta asiakkaidemme mielestä apteekki tuntuu isommalta. Kiitos tästä kuuluu VMP-interiorin suunnittelija ja projektivastaava Marjut Hakalalle. Asiakkaiden etua ajatellen karsimme henkilökunnan takatiloista, mutta hyvin suunniteltuina niistäkin saatiin toimivat, Risto kiittelee.

Suosituksista yhteistyöhön

Apteekin remonttiurakasta Ristolla ei ollut aikaisempaa kokemusta, joten VMP-interior valikoitui kumppaniksi pitkälti kollegoiden suosituksesta.

– Toki olin selaillut Neliö-lehtiä ja tunsin sen sivuilta Veli-Matin. Olen myös käynyt VMP-interiorin suunnittelemissa apteekkikohteissa, ja niissä tehdyt kalusteratkaisut ovat viehättäneet ja jääneet mieleeni.

Puijonlaaksossa VMP-interiorin rooli oli toimia asiantuntijana liittyen niin projektin tilaselvityksiin, vuokrasopimuksiin kuin rakennuttamiseenkin.

– Kävimme Veli-Matin kanssa ensin kiertelemässä pitkin kauppakeskusta. Aikaisemmin tällä paikalla on toiminut pankki valtavine holveineen sekä kirppis. Ja nyt uusi, apteekin yhteyteen tuleva hoitotila vuokrattiin viereiseltä pitserialta. Eli projektia koottiin kuin palapeliä, ja olen todella kiitollinen, että kumppanina oli luotettavia ja helposti lähestyttäviä ammattilaisia, joiden tietoon, taitoon sekä kokemukseen pystyin matkan edetessä tukeutumaan ja luottamaan.

Pitävät aikataulut, loivat mutkat

Uusien tilojen remonttiin päästiin kiinni toukokuun alussa, ja avajaispäivän deadline oli jo 12. heinäkuuta. Välillä heräsi huoli, miten urakasta ikinä selvittäisiin maaliin suunnitellusti.

– Veli-Matti kävi usein paikan päällä ja huolehti yhdessä muun ydinporukan kanssa, että aikataulut olivat selkeät kaikille ja hommat edistyvät. 

Projektissa korvaamattomina apukäsinä toimivat myös apteekkarin oma lähipiiri sekä ystävät.

Jotta tila pääsi kuoriutumaan uuteen loistoonsa, oli ensin purettava massiivinen holvi, kirppishuoneet ja väliseinät. Eli kutakuinkin kaikki sähköt mukaan lukien.

– Uuden rakentamisen ytimenä toimi NewIconin Iso-Fixu-varastoautomaatti, jonka tukikiskot valettiin tasapainon takia ensimmäiseksi lattiaan. Myös takakaappitilan tarve väheni, koska uuteen robottiin voi ladata tuotteita edeltäjäänsä enemmän.

Intoa ja ideoita henkilökunnalta

Suunnittelun suuntaviivat tyylin sekä tärkeimpien toimintojen suhteen Risto kertoo hioutuneen yhdessä upean ja urakkaan suurella sydämellä osallistuneen henkilökunnan kanssa.

– VMP-interiorin Marjut toimi toiveidemme loistavana tulkkina. Lopputulos ihastuttaa valoisuudellaan ja asiakkaamme navigoivat uusissa tiloissa vaivattomasti. Onnistuimme myös parantamaan ergonomiaa, intimiteettisuojausta sekä lisäämään tärkeitä kampanjaesillepanopisteitä, Risto kiteyttää tyytyväisenä.

VMP-interior on luotettava ja helposti lähestyttävä kumppani. Heillä on tietoa, taitoa ja kokemusta vastata kiperiinkin kysymyksiin.

Leena Risto, apteekkari
Ota yhteyttä >