10.4.2014

Rovaniemen Sampo Apteekki

Lapin tyylikkäin apteekki

Rovaniemen Sampokeskus halusi apteekin oman kattonsa alle ja oli valmis järjestelemään nykyisiä liiketiloja niin, että apteekille saadaan lähes 400 neliön tilat. Ratkaisu sopi myös Rovaniemen 1. apteekin apteekkiluvan saaneelle Tarja Heikkiselle ja samalla apteekin nimeksi tuli Sampo Apteekki. Kovan kilpailutilanteen takia uudesta apteekista piti tehdä jotain erilaista. Erottuvuutta lähdettiin rakentamaan yhdessä VMP-Interiorin kanssa.

Projekti oli mittava, sillä apteekkia varten yhdistettiin kaksi erillistä liiketilaa. Kiinteistöremontin edetessä uusiksi meni muun muassa lattia, katto ja koko ilmastointijärjestelmä. Apteekin tyyliä etsittiin yhdessä ja lopulta väriskaalaksi valikoitui valkoinen, musta, harmaa ja punainen. Apteekkari toivoi myös, etteivät materiaalivalinnat olisi niitä perinteisimpiä: esimerkiksi tiskien tasojen materiaaliksi valittiin kaunis punainen kivi. Apteekin sisustuksessa on vaikutteita Lapin mystiikasta.

Kauniin ulkonäön lisäksi apteekissa on kiinnitetty huomiota palvelukokemukseen. Muun muassa apteekin uudenlainen vuoronumerolaite tekee palvelusta jouhevampaa: 1–2 reseptin asiakkaat ohjataan seisomapisteille ja taksiasiakkaat voidaan poimia jonosta ennen muita. Lisäksi lääkepalautuspiste sijoitettiin kassan viereen. Näin henkilökunnan on helppo tarpeen tullen ohjeistaa asiakasta.

Minua viehätti VMP-Interiorin moderni tapa toteuttaa apteekkiratkaisuja. Hain nimenomaan tekijää, joka voisi ottaa projektin kokonaisuudessaan hallintaansa, ja heiltä löytyi paljon kokemusta. Löysimme heti saman aaltopituuden Veli-Matin kanssa. Hän ymmärsi tapani ajatella ja osasi tarjota siihen sopivia vaihtoehtoja. Toivoin laajaa palveluvalintaa sekä esteetöntä ja tilavaa apteekkia, joka erottuu kilpailijoista. VMP-Interior piti huolen siitä, että urakoitsijoiden ja alihankkijoiden työt stemmasivat tasan tarkkaan. VMP-Interior oli keskus, jonka kautta kaikki pyöri mainiosti. Olen tottunut siihen, ettei näin isoissa projekteissa kaikki mene kuin Strömsössä, mutta nyt aikataulu piti täsmälleen ja eri alihankkijoiden työt valmistuivat juuri niin kuin oli sovittu. Olen kokonaisuuteen todella tyytyväinen. En usko, että tähän tilaan olisi parempaa apteekkia pystynyt tekemään.

Tarja Heikkinen, Apteekkari

VMP-interiorin asiantuntemus näkyy kohteessa

  • Visuaalisuuden lisäksi kiitosta on saanut apteekin valaistus, joka on toteutettu led-valoilla.
  • Kattomodulin kokoiset led-levyt tuovat valtavan hyvän tasaisen valon ja tekevät koko apteekista erittäin houkuttelevan.
Ota yhteyttä >