28.11.2022

Uudenkaupungin Uusi apteekki

Uudenkaupungin merellinen tunnelma tukee sujuvaa asiointia

Kun Katriina Helasmo aloitti Uudenkaupungin Uuden apteekin apteekkarina, hän halusi muokata tilat omannäköisiksi. Täydellinen remontti asiakastiloissa toi apteekkiin uuden värimaailman, korosti merenrantakaupungin ominaisilmettä ja paransi myös toimivuutta sekä lisäsi asiakkaiden intimiteettisuojaa.

Katriina Helasmo aloitti Vakka-Suomen S-marketin kiinteistössä sijaitsevassa apteekissa helmikuussa 2021. Hän tunsi heti, että apteekin asiakastiloihin tarvitaan muutosta.

– Mielestäni esimerkiksi kassa oli asiakasvirtoihin nähden väärässä paikassa. Lisäksi reseptipiste kaipasi kipeästi parempaa intimiteettisuojaa. Minulle on myös tärkeää, että apteekin värimaailma ja somisteet kuvastavat sekä minua että paikkakunnan ilmettä, hän kertoo remonttitarpeista.

Hektinen, mutta sujuva remontti

Katriina halusi apteekin henkilökunnan mukaan heti alusta alkaen remontin ideointiin.

– Mielestäni henkilökunta pitää ehdottomasti ottaa mukaan tällaiseen muutokseen. Tämä on heidän työpaikkansa ja yhdessä tekemällä saadaan paljon parempi lopputulos.

Kun VMP:n suunnittelija Emmi Vappula tuli mukaan suunnittelemaan muutosta, hänelle kerrottiin tarkasti kaikkien toiveista.

– Emmi oli todella mukava suunnittelija ja saimme mainiot suunnitelmat. Niitäkin katsoimme henkilökunnan kanssa yhdessä. Huomasimme, että kassapisteet paikkaa piti vielä hieman muuttaa, jotta saimme siihen kaksi poistumistietä. Tämä sujuvoitti asiakasvirtaa meidän kokemuksemme mukaan paljon. Emminkin mielestä idea oli hyvä ja hän muokkasi suunnitelmaa toiveidemme mukaan, apteekkari kertoo.

Itse remontti kesti vain viikon.

– Se oli nopea, mutta kaoottinen viikko. Ilman henkilökunnan venymistä ja tsemppiä tämä ei olisi onnistunut. Mutta yhdessä tekemällä onnistuttiin tässäkin.

Kalusteasennukset sujuivat jopa oletettua aikataulua nopeammin.

– Asentajat olivat kyllä todellisia ammattimiehiä. Heille oli varattu asennukseen viisi päivää, mutta kaikki sujuikin neljässä päivässä, Katriina Helasmo kiittelee.

Positiivista palautetta – ja uusia asiakkaita

– Uudistunut apteekki on saanut paljon kiitosta. Positiivista palautetta on tullut niin asiakkailta kuin henkilökunnalta, apteekkari kertoo.

Uudistuneen apteekin harmoninen ja rauhallinen värimaailma nostaa hienosti esiin apteekkiin tuotuja merellisyyteen viittaavia somisteita.

Reseptipisteet suojaavat nyt paremmin asiakkaiden intimiteettiä. Tämä muutos on ollut erityisesti asiakkaiden mieleen.

– Uskoisin, että korona-aika on muuttanut myös asiakkaiden käsitystä siitä, kuinka paljon omaa tilaa tarvitaan. Reseptipisteisiin ja kassalle halutaan omat odotustilat, jotka eivät esimerkiksi risteä. Halutaan enemmän tilaa ympärille.

Uudenkaupungin Uuteen apteekkiin tuli myös uusi henkilökortilla toimiva vuoronumerolaite, jonka asiakkaat ovat pikkuhiljaa ottaneet käyttöön. Toki uusi laite vaati alkuun hyvää opastusta.

Myös hyllytilaa on saatu lisää.

– Hyllytilalle on aina tarvetta. Uutuustuotteita tulee paljon, ja asiakkaat osaavat niitä myös kysyä.

Apteekin uudistuminen on Katriina Helasmon mukaan näkynyt myös asiakasvirrassa.

– Asiakasmäärät ovat kasvaneet merkittävästi. Se on meille todella iloinen asia.

Ota yhteyttä >