25.6.2018

Uudenkaupungin sosiaali- ja terveyskeskus

Lääkehuoneen kaapit järjestykseen

Sekaiset kaapit ovat ikuisuusongelma, josta halutaan eroon niin kodeissa kuin työpaikoissa. Uudenkaupungin sosiaali- ja terveyskeskuksessa asia päätettiin selättää moderneilla säilytysratkaisuilla – ripeästi toimitettuna, totta kai. 

Ahtaaksi käynyt huone, tavaraa pullistelevat kaapit ja auttamattomasti vanhentuneet säilytysratkaisut. Näistä lähtökohdista alkoi Uudenkaupungin sosiaali- ja terveyskeskuksessa päivitysprojekti, jonka kohteena olivat lääkärien vastaanoton lääkehuoneen kaapit.

– Osastomme lääkehuoneen lääkekaapit olivat olleet talossa niin kauan, etten edes tiennyt, miltä ajalta ne ovat peräisin, naurahtaa lääkärien vastaanotolla työskentelevä sairaanhoitaja Anu-Leena Salo.

Pienet ja aikansa palvelleet lääkekaapit päätettiin vaihtaa tämän vuosituhannen säilytysratkaisuihin ja nopeasti.

– Tavoitteenamme oli, että lääkekaappien sisältö olisi paitsi hyvässä järjestyksessä myös helposti nähtävissä ja otettavissa. Koska lääkehuoneessamme on hyvin rajallisesti tilaa, halusimme kaappien olevan toimivasti sijoiteltu, täsmentää Salo.

Sujuva ja reipas yhteistyö

Projekti käynnistyi suunnittelutyöllä, jonka aikana Salo kävi läpi yhdessä kollegojensa kanssa lääkekaappeihin liittyviä tarpeita. Kilpailutuksen kautta kaappien toimittajaksi valikoitui VMP-interior.

Salo kehuu kaiken edenneen suunnitelmien mukaisesti.

– Toimitukset sujuivat ongelmitta. VMP-interiorilta tuotiin kaapit pian tilauksen jälkeen ja ne asennettiin heti toimintakuntoon. Saimme heiltä samalla myös jääkaapit ja elvytyskärryn. Myöhemmin tilasimme vielä lukollisen huumekaapin, joka sekin toimitettiin nopeasti, Salo kehuu.

Nyt lääkehuoneessa vallitsee järjestys. Yhdelle seinälle sijoitetut lääkekaapit tuovat tilaan ryhtiä ja modernia henkeä. Jokaiselle valmisteelle on oma paikkansa.

– Verrattuna vanhoihin säilytysratkaisuihin, on tämä äärettömän onnistunut muutos. Kaappien sisältö on nyt selkeässä järjestyksessä. Lääkekaappeja on myös vaivattomampi täyttää ja käyttää, sillä ne liikkuvat ergonomisesti ulos. Lisäksi tilassa on helpompi kulkea nyt, kun kaapit on sijoitettu yhdellä seinällä, kehuu Salo.

Toimitukset sujuivat ongelmitta. VMP-interiorilta tuotiin kaapit pian tilauksen jälkeen ja ne asennettiin heti toimintakuntoon.

Anu-Leena Salo, Sairaanhoitaja
Ota yhteyttä >