30.6.2017

Valotehot syynissä! Mies ja mittari on the road!

Antonin kiertää parhaillaan Suomea satunnaisesti valittujen kohteidemme valotehoja tarkistamassa. Valotehon mittaaminen liittyy oman suunnittelutyömme laaduntarkkailuun, mutta mitattava kohde toki hyötyy välittömästi ilmaisesta datasta, kun Antonin astuu mittareineen liiketilaan. Pahimmat poikkeavuudet voidaan todeta heti ja niille voidaan halutessa tehdä nopeasti ja helposti muutoksia. Ongelmia aiheutuu molemmissa ääripäissä, joko valotehoa ei ole riittävästi esim. työpisteellä tai mainosalueella tai toisaalta liian kirkas valaistus aiheuttaa häikäisyä ja tilassa on epämiellyttävä olla.

Liiketilojen yleisvalaistuksen päälle suunnittelijamme laativat toisen valaistussuunnitelman, jolloin tilaan lisätään useimmiten yleisvalotehoa voimistavia led-spotteja. Tämän päälle vielä suunnitellaan työpisteiden, varsinkin kassojen ja suoratoimitustiskien päälle omat valaisimet ja usein apteekkien ”torialueille” vielä tunnelma- ja tehostevaloja. Lisäksi kosmetiikkahyllyt ovat usein valaistuja. Kokonaisvaloteho on siis monen osan summa. Omaan laadunvalvontaamme liittyy erityisesti se, miten valaistukseen vaikutetaan led-spotteja lisäämällä, kuinka paljon niitä tarvitaan mihinkin kohtaan ja mikä olisi hyvä asennuskorkeus esim. häikäisyn estämiseksi.

Valaisimien kehittyminen vaatii siis seurantaa, kun kaikki ei ole niin kuin ennen. Uudet led-spotit ovat yleistyneet nyt voimakkaasti ja niissä on nykyään myös himmennysmahdollisuus. Tällaisilla valaisinratkaisuilla päästään helposti täyttämään tilan ja sen käyttäjän vaatimukset, kun taas vanhat halogeenit harvoin ovat mitenkään säädeltäviä.

Parhaillaan Antonin ajelee jo Oulun pohjoispuolella, mutta näissä eilen napatuissa kuvissa mies mittaa Haapajärven apteekin valotehoja. Pitkän roadtripin uuvuttaman mittaajan on näemmä ollut hyvä ottaa tukea designer-Annukan suunnittelemasta A-hyllystä. A-hylly toimii kivana kampanjahyllynä ja se on avoimuutensa ja korkeutensa puolesta oivallinen valinta myös suoratoimitustiskien ja odotustilan väliin. A-hyllyyn pääsee tutustumaan Showroomissamme Helsingin Arabiakeskuksessa.

Auringon valaisemaa ja 100 000 luxin kesäviikonloppua toivottelee VMP-interiorin väki!

vmp-interior_mittaa_valotehoja.jpg

Facebook Twitter
Ota yhteyttä >

Miten voimme olla avuksi?

Ota yhteyttä. Me autamme!

Toimisto & asiakaspalvelu:
p. 02 824 1000
asiakaspalvelu@vmp-interior.fi