9.6.2023

Apteekkiuudistus Varkaudessa: Luomassa parempaa palvelukokemusta

Alkuvuodesta 2022 käynnistynyt projekti on saatu päätökseen, kun uusi Kommilan apteekki avasi ovensa 22. toukokuuta 2023. Apteekki muutti samassa kiinteistössä sijaitsevaan isompaan liiketilaan, kun vanha Siwan tila muutettiin apteekiksi kokonaisvaltaisen remontin myötä.

Suunnittelun lähtökohtina olivat toiminnallisuus, ergonomia, akustiikka sekä mahdollisimman hyvä intimiteettisuoja. Apteekkarin toiveina oli luoda apteekki, joka on vaalea, valoisa ja ennen kaikkea toimiva ratkaisu, jossa sekä asiakkaat että henkilökunta viihtyvät.

Kommilan apteekin suunnitteluprosessiin kuului olennaisena osana palvelumuotoiluilta, jossa apteekkari ja henkilökunta pääsivät osallistumaan aktiivisesti suunnittelutyöhön suunnittelijan kanssa. Alusta asti haluttiin varmistaa, että apteekki vastaa täysin henkilökunnan sekä asiakkaiden tarpeisiin ja luo miellyttävän asiakaskokemuksen. Apteekin palvelupolku ja lopullinen muoto ovat siis tulosta asiakaslähtöisestä suunnittelusta ja tiiviistä yhteistyöstä tilan käyttäjien kanssa.

Uusi apteekki tarjoaa nyt selkeän ja toimivan pohjaratkaisun, jossa sisään astuessa näkee koko apteekin yhdellä silmäyksellä ja selkeät opasteet tukevat asioinnin sujuvuutta. Apteekin tekniikka on huippumodernia: robotti, hybridikassa, vuoronumerolaite eri palvelupisteille, sähköiset hintalistat sekä monitoimitilan ylellinen sähkösäätöinen hoitotuoli.

Uuden apteekin suunnittelussa huomioitiin erityisesti henkilökunnan tarpeet, jossa heille rakennettiin toimivat ja ergonomiset työskentelytilat sekä viihtyisät sosiaalitilat. Apteekkari ja proviisori saivat omat hyvin akustoidut työhuoneet ja esimerkiksi annosjakelulle yksityiskohtaisesti suunniteltu erillinen suljettava tila läpiantoluukuilla takaa rauhallisen työskentelyn vähentäen samalla työvaiheita.

Yksi uuden apteekkitilan ehdottomista kohokohdista ovat uniikit suoratoimitustiskit, jotka on suunniteltu juuri tähän tilaan hyödyntäen muunneltavia PALA-moduuleita. Kommilaan toteutetut suoratoimitustiskit ovat täysin ainutlaatuisia muotokieleltään ja niiden toimintojen sijoittelut on tarkkaan suunniteltu henkilökunnan tarpeiden mukaan. Työergonomiaa parantavia sähkösäätöisiä työtasoja on hyödynnetty myös asiakaspalvelupisteissä.

Akustiikkaa parantavista rimapaneeleista ja akustiikkahuovalla verhoilluista PALA-moduuleista rakennetut suoratoimitustiskit ovat kuin omia huoneitaan, jonka ansiosta akustiikka on erinomainen ja intimiteettisuoja paras mahdollinen avoimessa tilassa. Rauhallisissa palvelupisteissä haluttiin säilyttää todella tärkeä näköyhteys valintaosastolle, sekä kassatiskeille sijoittelemalla niihin valoa antavat ikkunat. Käytännöllisyyden lisäksi suoratoimitustiskit tarjoavat mielenkiintoisen ja erilaisen tilaelementin apteekkiin.

”Laadukkaalla suunnittelulla saavutetaan tila, jossa toiminnallisuus on huipussaan, esteettisyydestä ja visuaalisesta houkuttelevuudesta tinkimättä.” – Suunnittelija Emmi Vappula

Erilaisten asiakkaiden tarpeisiin on vastattu suunnittelemalla erilaisia palvelupisteitä, joita apteekissa on yhteensä seitsemän. Esteettömän palvelupisteen lisäksi tarjolla on perheille suunnattu palvelupiste ja yksityisen palvelun voi varata halutessaan myös monitoimitilaan. Valintaosaston selkeät ja nostetut tuoteryhmät yhdistettynä eri palvelupisteisiin takaavat monipuolisen ja asiakaslähtöisen kokemuksen.

Materiaaleina apteekissa on käytetty vaaleita ja luonnonläheisiä materiaaleja. Vaalea saarni, valkoinen ja harmaan eri sävyt yhdistettynä mielenkiintoisiin tekstuureihin luovat rauhallisen ja kutsuvan tunnelman. Kassan taakse seinäruukkuihin sijoitetuilla viherkasveilla ja odotustilan kasvilaatikolla on tuotu elävyyttä ja vehreyttä tilaan. Asiakastuoleissa, seinäruukuissa ja opastekylteissä toistuva tummempi antrasiitin sävy toimii kontrastina. Vaalea apteekki on helposti muunneltavissa esimerkiksi vaihtamalla valintahyllyjen teippauksia.

Uusi apteekki on saanut asiakkailta erinomaista palautetta. Apteekkari on erittäin tyytyväinen lopputulokseen ja hän kiittää yhteistyöstä VMP-interiorin kanssa. Yhdessä onnistuimme luomaan toimivan, valoisan ja ajattoman tilan, joka vastaa täysin asiakkaiden tarpeita ja luo miellyttävän ympäristön monipuolisten palveluiden tarjoamiseen.

Kommilan uusi ja upea apteekki on osoitus siitä, että huolellinen suunnittelu ja tiivis yhteistyö asiakkaan kanssa tuottavat erinomaisia tuloksia. Uusi apteekki tarjoaa toimivat ja nykyaikaiset tilat, joissa sekä asiakkaat että henkilökunta viihtyvät. Näin voidaan tarjota parasta mahdollista palvelua nykyisille sekä uusille Kommilan apteekin asiakkaille.

Apteekki on ollut kovasti asiakkaiden mieleen ja henkilökunta on tyytyväinen uusiin ergonomisiin tiloihin. Apteekissa on nyt tilaa ja yksityisyyden tuntua. Asiointiympäristö on rauhallinen ja viihtyisä.”
– Apteekkari Anri Nyyssönen

Facebook Twitter
Ota yhteyttä

Miten voimme olla avuksi?

Ota yhteyttä. Me autamme!

Toimisto & asiakaspalvelu:
p. 02 824 1000
asiakaspalvelu@vmp-interior.fi