8.4.2016

Ministeri Mäntylä otti kantaa apteekkialan sääntelyn puolesta

Apteekkari-lehden julkaisemassa artikkelissa sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä (ps.) kannattaa apteekkitoiminnan sääntelyä. Hänen päätökseensä on vaikuttanut muun muassa naapurimaan esimerkki: Ruotsi veti viime vuonna parasetamolitabletit huoltoasemilta ja kaupoista takaisin apteekkeihin, koska parasetamolimyrkytysten määrä oli lähtenyt kasvuun. Lisäksi Mäntylä hämmästelee ruotsalaisia apteekkeja, joista ei enää saa perusvalikoimaan kuuluvia reseptilääkkeitä heti mukaansa, vaan henkilökunta joutuu tilaamaan reseptilääkkeet muualta, koska oman lääkevaraston pitäminen ei kannata.
– Suomeen ei voida ottaa samaa riskiä. Pidän tärkeänä, että apteekkijärjestelmä säilyy vakaana ja turvallisena. Meidän pitää voida luottaa siihen, että apteekkipalveluja on tarjolla joka puolella Suomea.

Pientä viilausta apteekkijärjestelmään voi tulla, sillä lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea ilmoitti helmikuulla käynnistävänsä selvityksen, jossa kartoitetaan apteekkipalvelujen alueellista toimivuutta ja tarkastellaan uusien apteekkien perustamistarpeita. Ministerin Mäntylä sanoo, että apteekkitoimipisteiden mahdollista lisäämistä kannattaa pohtia.
– Mutta täytyy pitää huoli, ettei miltään osin vaaranneta lääkkeiden saannin varmuutta, hän painottaa.

Ministeri pitää apteekkijärjestelmää oleellisena osana suomalaista terveydenhuoltoa.
– Apteekit ovat kiinteä osa terveydenhuoltoa ja merkittävässä osassa, kun puhutaan sairauksien ennaltaehkäisystä ja terveyden edistämisestä. Uskon, että apteekeissa on paljon käyttämätöntäkin potentiaalia, hän sanoo.

Lue koko artikkeli Apteekkari-lehden sivuilta.

Facebook Twitter
Ota yhteyttä >

Miten voimme olla avuksi?

Ota yhteyttä. Me autamme!

Toimisto & asiakaspalvelu:
p. 02 824 1000
asiakaspalvelu@vmp-interior.fi