27.2.2017

MITÄ YHTEISTÄ ON MEILLÄ JA LAHDEN MM-KISOILLA 2017?

Kansainvälinen MM-kisahuuma on Lahdessa parhaillaan päällä ja yksi ”lonkero” meiltäkin ylettyy vahvasti MM-kisojen tapahtumiin. Designerimme Yodo Kurosawa toimii vapaaehtoisena työntekijänä kisoissa ja hän on yksi  Japanin joukkueen avustajista. Avustajana toimiminen on käytännössä sitä, että ollaan joukkueen ja yksittäisten urheilijoiden saatavilla milloin mihinkin, yleisesti ottaen vastaamassa pyyntöihin ja toiveisiin, mitä kilpailijat tarvitsevat vieraassa maassa ja vieraassa kulttuurissa kisojen aikana.

Avustajan tehtäviin Yodo kertoo kuuluvan mm. kilpailijoiden vastaanottaminen lentokentältä ja heidän saattaminen majoituspaikoille. Päivätyö Raumalla on hiukan haitannut Yodon osallistumista kilpailijoiden vastaanottotehtäviin, mutta on hän muuten päässyt Japanin joukkueen kyytijärjestelyjä tekemään. Lauantaina Yodo mm. järjesti joukkueen jäsenille Vierumäen urheiluopiston majoituksista kyytejä Lahden torille seuraamaan palkintojenjakotilaisuutta. Tiedotustehtäviä joukkueen ja kisajärjestäjien välillä riittää ja varsinkin kun kaikki Japanin joukkueen edustajat eivät puhu englantia, tulkkaustaitoisia välikäsiä tarvitaan.

Yodo osallistuu mahdollisimman moniin kisoihin paikanpäällä. Avustajien tulee olla paikalla jos jotain sattuu esim. ladulla tai mäkihypyn rinteessä ja tulkkausta tarvitaan nopeasti paikanpäälle. Myös mahdolliset lehdistötilaisuudet ja niihin meno vaativat tulkkeja.

Maanantain viikkopalaverin alusta Yodo sai ”armahduksen”, kun mies vasta ajeli eilisillan tapahtumien jälkeen Raumalle takaisin. Vilkkaassa käytössä olevaan työporukkamme Whatsapp-ryhmään paukahtaneet kuvat paikanpäältä olivat sen verran vakuuttavia, että ne kelpasivat meille todisteeksi;  ”MM-hommissa oli oltu”.  🙂 Eilen illallahan Lahden torilla palkittiin MM-mitalein mm. meidän omat Suomipojat Jauhojärvi ja Niskanen ja sen lisäksi Japanin sekamäkijoukkue pronssilla.  

 

Kuvat: Yodo Kurosawa

vmp-interior_lahti_mm_1.jpg

vmp-interior_lahden_mm-kisat.jpg

vmp-interior_lahti_mm_2.jpg

 

 

Facebook Twitter
Ota yhteyttä >

Miten voimme olla avuksi?

Ota yhteyttä. Me autamme!

Toimisto & asiakaspalvelu:
p. 02 824 1000
asiakaspalvelu@vmp-interior.fi