24.4.2020

Apteekki rakentumassa Kokkolan Minimanin kauppakeskukseen

Asennusporukka pistää parhaillaan parastaan Kokkolassa. Keskustorin apteekki on muuttamassa Minimanin kauppakeskukseen. Liiketila on suunniteltu ja rakennettu täysin apteekin tarpeista lähtien, ja meillä on ollut näpit pelissä tilasuunnittelussa ihan alusta alkaen. Kokonaisvaltaisella tilasuunnittelulla on lyömättömät etunsa aina kun se on mahdollista toteuttaa laajasti.

Merkittävin uudistus kalustuksessa on suoratoimitustiskit, jotka tuovat vahvasti uutta brändi-ilmettä apteekille. Visuaalisen ilmeen lisäksi uudet suoratoimitustiskit parantavat intimiteettisuojaa ja asiointirauhaa huomattavasti aiempaan verrattuna. Projektin kalusteiden osalta on hyödynnetty myös paljon vanhaa, eritoten valintahyllyjen ja taustatilakalusteiden osalta. Vanhasta apteekista kierrätetyt kalusteet on tuunattu otsakekyltein ja teippauksin myös tähän uuteen ilmeeseen sopiviksi. Apteekin vihreä on karistettu ja tilalle on tullut merelliset siniset sävyt ja kuvitukset.

Uudistuksia ja parannuksia ei ole pelkästään tehty siihen, miten asiakas apteekin näkee, vaan työergonomiaan on lisäksi kiinnitetty erityistä huomiota. Apteekin henkilökunnan työpisteissä on tästä edespäin sähkösäätöiset pöydät ja työtä voidaan tehdä sekä seisten että istuen. Lisäksi työpisteet on toteutettu niin, että tiskit ovat keskenään myös ”erikätisiä”. Luomalla erilaisia ja eri suuntiin avautuvia työpisteitä, vaikutetaan helposti siihen, että valittavissa on vaihtelua. Kuormitusta samaan suuntaan ei aina ole ja eri pituiset ihmiset voivat omilla säädöillään vaihdella paikkaa keskenään.

Robottikin apteekkiin on vielä tulossa, joten työnkuvat tulevat siltäkin osin kehittymään. Vallitsevista korona-olosuhteista johtuen robottia päästään asentamaan kuitenkin vasta poikkeustilan päätyttyä. Apteekki avaa ovensa nyt viikonlopun jälkeen maanantaiaamuna.

Facebook Twitter
Ota yhteyttä

Miten voimme olla avuksi?

Ota yhteyttä. Me autamme!

Toimisto & asiakaspalvelu:
p. 02 824 1000
asiakaspalvelu@vmp-interior.fi